Πρέβεζα

Δευτέρα, 14 Μαΐου 2012. Στις κατηγορίες: Προτάσεις ΣχολικώνΠροορισμών

Πρέβεζα

Η Πρέβεζα έχει να επιδείξει μια σειρά από ιστορικά, πολιτιστικά, φυσικά και ψυχαγωγικά στοιχεία που αποτελούν εκπαιδευτικούς σκοπούς για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης. Το φυσικό περιβάλλον, η ιστορία, η παράδοση και ο πολιτισμός συνθέτουν το σκηνικό ενός πολύ ελκυστικού προορισμού και για τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Στην περιοχή υπάρχουν πλήθος ευκαιριών για να ανακαλύψει κανείς το παρελθόν, να έρθει σε επαφή με τη φύση, να παρατηρήσει πουλιά και ζώα και ταυτόχρονα να ηρεμήσει και να διασκεδάσει. Ένας αρμονικός συνδυασμός γνώσης και διασκέδασης μέσα σε ένα παραδεισένιο περιβάλλον. Στην περιοχή μας η εκπαίδευση γίνεται διασκέδαση και η διασκέδαση εκπαίδευση.

Η πόλη της Πρέβεζας στην είσοδο του Αμβρακικού Κόλπου, διατηρεί αναλλοίωτο το γραφικό, παραδοσιακό της χρώμα. Στο λιμάνι και το ιστορικό κέντρο διατηρούνται παραδοσιακά κτίρια, όπου ο επισκέπτης μπορεί να ανακαλύψει κομμάτια της αρχαίας Νικόπολης ενσωματωμένα σε μεταγενέστερα κτίσματα. Η περιπλάνηση στα στενά σοκάκια και τα πλακόστρωτα δρομάκια σε ταξιδεύει πίσω στο χρόνο. Εκεί στο σπίτι του Καρυωτάκη και στο ιστορικό Σαιταν Παζάρ, στον Πύργο με το ηλιακό ρολόι οι μνήμες και η ιστορία παραμένουν ζωντανές.

Στα στενά σοκάκια με τις ψαροταβέρνες και τα κουτουκάκια, μπορεί κάνεις να γευτεί φρέσκα ψάρια και θαλασσινά καθώς και μια μεγάλη ποικιλία από τοπικούς μεζέδες συνοδευόμενους από τοπικό τσίπουρο ή κρασί υπό τους ήχους της μουσικής. Με το τρενάκι του δήμου Πρέβεζας μπορείτε να ξεναγηθείτε και να περιηγηθείτε στην πόλη.

Η Πάργα ενδείκνυται για ρομαντικούς περιπάτους στα στενά λιθόστρωτα σοκάκια της, τα παραδοσιακά «καντούνια», και τις ολάνθιστες γειτονιές καθώς και περιηγήσεις στα κάστρα της αλλά και γευστικές απολαύσεις στις παραδοσιακές ταβέρνες της.

Η Φιλιππιάδα, με ένα πλήθος από εκκλησίες και μνημεία και φυσικά τους πελαργούς που φτιάχνουν τις φωλιές τους ψηλά στις κολώνες της ΔΕΗ. Στην περιοχή υπάρχει το Ρωμαϊκό Υδραγωγείο, αυτό το θαυμαστό για την εποχή του δημιούργημα.

Στο μουσείο και στον αρχαιολογικό χώρο της Νικόπολης, η ιστορική μνήμη συναντά τον Οκταβιανό Αύγουστο ο οποίος ίδρυσε την πόλη σε ανάμνηση της νίκης του στη ναυμαχία του Ακτίου κατά του Aντώνιου και της Kλεοπάτρας. Συχνά στο χώρο του μουσείου οργανώνονται εκπαιδευτικά προγράμματα ( επισυναπτόμενο βλέπε έγγραφο). Πόλο έλξης για τους επισκέπτες αποτελούν επίσης οι αξιόλογοι αρχαιολογικοί χώροι του Νεκρομαντείου, της Κασσώπης, του Όρραον, το ρωμαϊκό υδραγωγείο κ.α.

Το καταγάλανο Ιόνιο Πέλαγος, τα καταπράσινα δάση, ο μυθικός Αχέροντας, ο Λούρος, η λίμνη Ζηρού και η λιμνοθάλασσα του Αμβρακικού αποτελούν ένα σημαντικό οικοσύστημα, γνωστό διεθνώς. Στην κοντινή Ροδιά λειτουργεί κέντρο περιβαλλοντικής εκπαίδευσης. Πεζοπορία, παρατήρηση σπάνιων πουλιών, ψάρεμα, κρουαζιέρα στον Αμβρακικό, ποδηλασία, θαλάσσια σπορ, ράφτινγκ, καγιάκ και πολλές άλλες δραστηριότητες κάνουν την περιοχή παράδεισο για τους επισκέπτες.

Στην περιοχή υπάρχουν πολλά και σημαντικά μοναστήρια και ιστορικές εκκλησίες στα οποία διοργανώνονται ονομαστά πανηγύρια.

Αξιοσημείωτες είναι οι ποικίλες πολιτιστικές εκδηλώσεις όλο το χρόνο καθώς και οι παραδοσιακές εκδηλώσεις για το καρναβάλι.

Η παραδοσιακή Πρεβεζάνικη φιλοξενία σε συνδυασμό με την άρτια υποδομή φιλοξενίας, τα μοναδικά αξιοθέατα και μνημεία, το ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον, τα εξαιρετικά εστιατόρια, τα μπαράκια, το κέφι η χαρά και η ασφάλεια είναι τα συστατικά μιας ζωής που σας προσκαλούμε να απολαύσετε.

 

Περιγραφή Αρχείο
Γενικές Κατευθύνσεις icon pdf
Μαθητικός Τουρισμός ΠΕ Πρέβεζας (ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ) icon zip

Social Bookmarks

 • ypepth130
 • schgr130
 • ESPA
 • pi130
 • kpg130
 • meizon130
 • edutv130
 • e-yliko130
 • ggdv130
 • int-safe130
 • oepek130
 • eclass130