19 Ιαν

Η Ρομποτική πάει στο σχολείο

Το προτεινόμενο πρόγραμμα οργανώνεται από τη Δ/νση Δ.Ε. Πέλλας σε συνεργασία με το τμήμα Φυσικής της Σ.Θ.Ε. του Α.Π.Θ., το 3ο ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας, τον Οργανισμό Ανοιχτών Τεχνολογιών-ΕΕΛΛΑΚ, τα Ε.Κ. ‘Εδεσσας, Γιαννιτσών, Αριδαίας και το Ε.Κ.Φ.Ε. Πέλλας.
1 Μάρ

Μαθητικός Διαγωνισμός με τίτλο «Διακόσια χρόνια ελεύθερου ελληνικού κράτους. Η συνεισφορά των Ελλήνων της Μακεδονίας και Θράκης»

Οι μαθητές/τριες καλούνται ατομικά εντός του ωρολογίου προγράμματος και υπό την επίβλεψη ενός/μίας ή δύο εκπαιδευτικών να συντάξουν ιστορικό δοκίμιο/λογοτεχνικό κείμενο με έκταση τουλάχιστον 3 σελίδες ή 1500 λέξεις, προβάλλοντας τον ρόλο και τη συνεισφορά των αγωνιστών της Μακεδονίας και της Θράκης στον Αγώνα του 1821.
16 Απρ

Προσανατολίζομαι στην πόλη του νερού

Η προτεινόμενη εκπαιδευτική δράση θα λάβει χώρα στην Έδεσσα και έχει διττό σκοπό. Από τη μία, να παρουσιάσει και να διαδώσει το άθλημα του Αγωνιστικού Προσανατολισμού στους μαθητές/τριες όλης της χώρας και από την άλλη να τους ευαισθητοποιήσει σε περιβαλλοντικά θέματα που σχετίζονται με το νερό. Ο πρώτος σκοπός θα επιτευχθεί μέσω της παρουσίασης του αθλήματος από ειδικούς και την ενεργό συμμετοχή των μαθητών/τριών σε αγωνιστικές διαδρομές, κλασική και τεχνική.
3 Μάϊ

Διαμεσολάβηση Ομηλίκων: Ένας νέος θεσμός γεννιέται στις σχολικές κοινότητες» για το σχολικό έτος 2020-2021

Η Διαμεσολάβηση Ομηλίκων είναι μια δομημένη διαδικασία ειρηνικής επίλυσης διαφορών σχολικής καθημερινότητας μεταξύ μαθητών/τριών από τους/τις ίδιους/ιες τους/τις μαθητές/τριες, έτσι ώστε να βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση από τους διαφωνούντες. Ειδικότερα, η διαμεσολάβηση επιδιώκει την όσο το δυνατό μεγαλύτερη ικανοποίηση των διαφωνούντων μέσα από ένα δίκαιο αποτέλεσμα κοινά αποδεκτό από τις αντιμαχόμενες πλευρές, με τη βοήθεια ενός/μίας ειδικά εκπαιδευμένου/ης και ουδέτερου/ης μαθητή/τριας–διαμεσολαβητή
14 Μάϊ

Μουσικό – Θεατρικό Φεστιβάλ

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η ανάπτυξη και η καλλιέργεια των καλλιτεχνικών τάσεων και δεξιοτήτων των μαθητών/τριών. Επιμέρους στόχοι είναι η ανάπτυξη πνεύματος συνεργασίας και ομαδικότητας, η αλληλεπίδραση με μαθητές/τριες άλλων σχολείων, η ενσωμάτωση των μαθητών/τριών στην τοπική κοινωνία και ομαλή κοινωνικοποίηση τους, η ανάπτυξη και ενίσχυση του θεσμού της συνεκπαίδευσης, η ανάπτυξη σχέσεων συνεργασίας μεταξύ των σχολικών μονάδων και μελλοντικών συμπράξεων, κ.ά..
19 Μάϊ

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Στόχος της Δράσης είναι η γνωριμία μαθητών/τριών και εκπαιδευτικών με την (εκπαιδευτική) ρομποτική, τη διάδοση της χρήσης της και την αξιοποίησή της σε διάφορους τομείς της εκπαίδευσης (Φυσικές Επιστήμες, Τεχνολογία, Μηχανολογία, Ηλεκτρολογία, Ηλεκτρονική, Πληροφορική, Δομικά Έργα, Γεωπονική, Περιβαλλοντική Εκπαίδευση, Πολιτιστική Αγωγή, Ερευνητικές εργασίες, Ιστορία, Μαθηματικά, Υγεία, Μουσική, κ.ά.).